De Maderas vulkaan op - Reisverslag uit Moyogalpa, Nicaragua van Marc Hooft - WaarBenJij.nu De Maderas vulkaan op - Reisverslag uit Moyogalpa, Nicaragua van Marc Hooft - WaarBenJij.nu

De Maderas vulkaan op

Door: Marc

Blijf op de hoogte en volg Marc

07 December 2024 | Nicaragua, Moyogalpa

Het is weer weekend, de structuur van werken in de week vind ik eigenlijk wel fijn, het weekend vind ik wat ingewikkelder. Er borrelen nu ook wel ideetjes naar boven over wat ik ga doen. Waarschijnlijk ga ik straks naar het meer en een kajak huren om een natuurgebied te verkennen.

Eerst geniet ik even van de rust rondom het huis nu iedereen weg is.

Afgelopen week was weer anders dan vorige weken, ik voel me veel meer thuis hier, dat geeft rust, de spanning is mijn lichaam uit. Ik zie dat ik daardoor ook wat meer outgoing word, zo heb ik afgelopen week met een groepje van 5 mensen de vulkaan Maderas beklommen, op het laatste moment zonder gids, een vrij zware vaak modderige tocht met hele mooie natuur en mooie uitzichten. We zijn de rand over gehiked en hebben zelfs in het kratermeer gezwommen. Het was wat mistig zodat het uitzicht wat tegen viel, maar dat maakte de wandeling ook wel wat mystieker. 4 ½ uur heen en 3 uur terug, een half uur voor het donker waren we moe en voldaan weer in de bewoonde wereld.

Toen we langs een restaurantje kwamen hebben we er heerlijk ijs gegeten, dat smaakte extra lekker nu.

Verder heb ik nog een rondleiding gehad op een permacultuur farm, hier heb ik geen foto’s van omdat ik het zo boeiend vond dat ik dat vergat. En ik kwam spontaan op een local strand een groepje Nederlanders tegen die ik al een beetje van hier kende, dus dat was een gezellige middag.

Ik geniet ook steeds meer van mijn tochtjes op de motor, alhoewel ik ook nog wel mijn onhandige momentjes ken. Momentjes als ik stil sta en met dat ding probeer te manoeuvreren, ik onderschat dan wel eens zijn gewicht.

De bouw van Esther’s huisje met terras vordert nu best wel, het dak gaat er deze week op. Het is nog wel wat zoeken naar wat ik verder doe, want de bouwvakkers zijn natuurlijk goed op elkaar in gespeeld en dan is hulp vaak niet nodig. Waarschijnlijk een start maken met de bouw van het composttoilet, of de terrasvloer gelijk maken. Ook plannetjes maken voor elektriciteit vind ik leuk.

Wel grappig, van de week hebben we het bos ook nog geveegd met een bezem. Er was op verkeerde plaatsen zand rondom planten gestort en omdat de kleiige ondergrond hard was konden we dat met een bezem het beste schoon krijgen….