Zondag en maandag en dinsdag, dag 21 22 en 23 - Reisverslag uit Panauti, Nepal van Marc Hooft - WaarBenJij.nu Zondag en maandag en dinsdag, dag 21 22 en 23 - Reisverslag uit Panauti, Nepal van Marc Hooft - WaarBenJij.nu

Zondag en maandag en dinsdag, dag 21 22 en 23

Door: Marc

Blijf op de hoogte en volg Marc

21 November 2017 | Nepal, Panauti

Nog even zaterdag na de trekking, toen Simon en Dipa thuis kwamen hadden ze een jong katje, Kitty, meegenomen, grappig om mee te spelen en ook de kinderen zijn er gek mee.
Zondag, schooldag. Ik voel dat ik eigenlijk nog wel een dag weekend wil hebben, maar hier in Nepal geldt dus een 6 daagse werkweek.
Het is een gewone dag, ik had niet veel plannen en heb weer leuk gespeeld met de kinderen die vanaf negen uur binnen druppelen, later staan dansen en geholpen bij de Engelse les.
´S middags reisverslagen geschreven en vervolgens met het busje, als bijrijder gelukkig, de kinderen weg gebracht. Simon had het idee om nog naar Dulikhil te gaan, alleen voor mijn idee was het al wat laat, om half 6 is het immers donker. Snel mijn thee opgedronken dus maar toen ik beneden kwam was Simon nog wat aan het klussen aan het oude busje. Ik had het idee dat we wat in tijdnood kwamen en uiteindelijk vertrokken we.
Daar aangekomen bleek er een enorm uitzichtpunt te zijn en we waren er precies op het juiste moment omdat we de zon in de Himalaya onder konden zien gaan. Eigenlijk overtrof het uitzicht weer da andere uitzichten die ik al gezien had. Er was een mooie rots waar je heel mooi foto´s kon maken, dus ik poseren! En toch word ik daar altijd wat ongemakkelijk van, houd meer van spontane foto´s....maar wel een paar leuke plaatjes kunnen schieten.
Simon vertelde me dat bij het uitkijkpunt een route begon naar een pelgrimsplaats, ik ga die route woensdag lopen, benieuwd of ik me ook pelgrim voel...
Maandag was ook vrij rustig, ´s Middags heb ik de bus naar Paunati genomen, was weer belachelijk goedkoop, er stond in mijn Nepal/boek dat er mooie tempels waren, waar 2 rivieren bij elkaar komen en inderdaad, toen ik dat gebied kwam werd het ineens ontzettend mooi, ik kreeg er een erg authentiek gevoel, oude mensen op straat, wassen in de rivier en vooral de rust. Verderop lag de Indreshwar Mahadev Mandir uit de 12e eeuw was erg bijzonder, ik was er als enige buitenlandse toerist niks massa dus, heerlijk.
Verder naar de punt waar de rivieren samenkomen werd het nog mooier, tempels, en een man die graan uit zat te zoeken. Aan de overkant vond een lijkverbranding plaats. Ik heb er een tijdje rond gewandeld en er nog mooie foto´s gemaakt. Via en kabelhangbrug naar de overkant gegaan waar ik over betonnen trappen een flinke heuvel kon beklimmen, best vermoeiend. Bovenop trof ik eigenlijk mensen aan die alleen maar relaxed waren, het was dan door de hoogte ook een erg rustige plaats.
Iemand zat heel zenn onder een afdak een vuur brandend te houden, er waren meerdere zitplaatsen omheen, maar ik besloot hoger te gaan ziten. Toen ik terug liep nog een gesprekje gehad met een jonge man uit Kahmandu met een gitaar, die boven op de heuvel op wat koeien paste om zo aan de drukte van de stad te ontsnappen.
Na weer terug gelopen te zijn naar het dorpje heb ik daar nog even daar wat rondgekeken en ben terug gegaan naar Banepa met de bus. Ik had een zitplaats, maar de bus werd zo volgestampt dat er uiteindelijk zelfs wat mensen buiten de bus hingen.
In Banepa nog wat chocolade, koekjes en fruit gekocht, want ik had lekkere trek. Het viel me op dat het verkeer richting Kathmandu helemaal vast stond. Veel auto´s en vrachtauto´s claxoneerden. Later vertelde Simon me dat er een oude man doodgereden was door een vrachtwagen, het derde slachtoffer op deze drukke chaotische hoofdweg al deze week. Er was fel protest voor een veiligere weg. Ik denk zelf dat er veel mogelijkheden zijn, maar die kosten veel geld. Het begint echter bij het rijgedrag van de weggebruikers, dat is echt hopeloos! Vrachtwagens, auto´s en motorfietsen gebruiken ieder gaatje om maar eerder op hun bestemming te zijn, degene die het meeste herrie maakt krijgt vaak voorrang, daar tussendoor lopen soms koeien, straathonden en overstekende mensen, trottoirs zijn er amper. Door de lage snelheid kan dat wel, maar toch gaat het dus regelmatig fout.....

Vandaag dinsdag was het weer rustig, best wel lekker, het `gewone` leven.... geen uitstapjes, van de zon genieten die iedere dag schijnt, 22 graden en mijn hele tijd nog geen druppel regen gehad....nog 6 dagen.

• 21 November 2017 - 17:06

Rina:

Wat een mooie plaatjes weer het is toch een heel aparte ervaring ,geniet er nog maar even van.
    Het is hier koud en nat.

• 21 November 2017 - 21:24

Karel Coppoolse:

Leuk hoor, lekker genieten.

• 21 November 2017 - 22:58

Frank:

Mooie foto's Marc, nog veel plezier gewenst.

• 24 November 2017 - 09:47

Edgar:

Leuk Marc,

Veel plezier!

• 24 November 2017 - 15:39

Jan S:

Hoi Marc, wat een leuke verslagen! Veel plezier nog.

Tags: Dhulikhel