dag 2 en dag 3
Door: Marc
Blijf op de hoogte en volg Marc
01 November 2017 | Nepal, Kathmandu
Gistermiddag 4 projecten van VSN bezocht, een weeshuis, een schooltje, het vrouwenopleidingscentrum en een dagveblijf voor gehandicapte kinderen.
Het waren geen grote gebouwen zoals wij die hier kennen, de leslokaaltjes waren erg klein en er waren 20 tot 25 kinderen per klas in een ruimte van 4x4 schat ik, wel knus en gezellig hoor. Het vrouwencentrum bestond uit 2 lokalen en er werd enthousiast les gegeven en gevolgd, iedereen gaat er natuurlijk uit eigen vrije wil heen.
´S avonds nog een flinke wandeling gemaakt en daarna nog een heleboel Nepalese woorden in mijn hoofd proberen te stampen.
Vanmorgen mijn tweede Nepalese les, enthousiast begon ik te vertellen wat ik allemaal nog onthouden had, maar toen Sakti me wat andere dingen in het Nepalees vroeg werd het ineens een stuk moeilijker.
Straks dus maar weer flink aan de gang gaan.
Vanmiddag zijn we naar Boudanath gegaan, de grootste Nepalese Stupa. We zijn er tevoet heen gegaan nadat ik aangegeven had dat ik wel van een flinke wandeling hield. Sakti wist(na de lunch) een manier om via een winkelcentrumpje zonder ticket binnen te komen, handige jongen. Na de grote witte stupa bekeken te hebben en nog een gompa bezocht te hebben zijn we met de openbare bus terug gegaan, dan pas proef je het echte Nepalese leven. Wat een chaos, zigzaggen om kuilen heen, vechten om een plaatsje en flink toeteren en veel stof happen, echt een belevenis.
Nu weer terug op mijn kamer nadat ik eerst nog wat appels gekocht heb. Gisteren dacht ik dat de prijs die ze noemden voor 1 appel was, maar het bleek voor een kilo! Weer wat bijgeleerd.... Nu maar weer snel woordjes gaan leren, misschien wordt het nog wel eens wat. Morgen de laatste dag in Kathmandu, vrijdag naar Banepa,waar mijn uiteindelijke adres is, werken in het weeshuis daar.
01 November 2017 - 13:16
Karel Coppoolse:
Hoi Marc,
Hij gaat goed daar!
Doet "onze" beamer het goed?
Of is hij voor de bestemming waar je nog naartoe moet?
Hier gaat alles gewoon door.
We missen je echt, het is gewoon te rustig nu.
We zorgen heel goed voor Gaartje, want die mist jou het meest.
Veel succes verder en we blijven je volgen.... -
01 November 2017 - 13:18
Bert:
Weer bijgelezen... have fun! Hebben wij wel dezelfde ouders??? -
01 November 2017 - 14:08
Eugenie:
Haha, ik zie je helemaal zitten met 1 kg appels en je laptop om als "oude man" Nepalees te leren.. vis je naar complimentjes? -
01 November 2017 - 15:07
Marc Van 't Hooft:
Hey Eugenie, Complimentjes zijn altijd prettig, maar ik heb thuis ook wel eens een kilo appels in huis hoor.
Het is meer dat ik van mezelf sta te kijken en enthousiast ben over de dingen die ik aan het doen ben. ;) -
01 November 2017 - 15:10
Marc Van 't Hooft:
Karel, ik ben blij dat jullie me missen, ik(vind) jullie ook heel erg! 'onze' beamer staat nog niet op zijn plaats, hij gaat misschien wel van plaats wisselen.
en Bert, ik geloof het niet. -
01 November 2017 - 18:15
Frank Visch:
Hey Marc, leuk om je verslag te lezen. Ga zo door. Groeten, Frank. -
01 November 2017 - 19:04
Rina:
Marc gewoon Nepalees blijven oefenen ,dan komt die talenknobbel vast nog naar boven succes .Leuk verslag hoor. -
01 November 2017 - 20:56
Ingrid:
En toen zat je ineens met 5 kg appels op je kamer ;-) Heb je dan maar 3 dagen Nepalese les? Dat is een forse uitdaging, op 'onze leeftijd'! :-D Succes! En vooral veel plezier, maar volgens mij weet je al prima te doen, dat genieten :-) -
01 November 2017 - 21:18
Mariska:
Wat leuk om te lezen paps!
Word er toch wel een beetje jaloers van , hihi!
Fijn om te lezen dat je het er zo naar je zin hebt
Geniet ervan,
Dikke kus!!